Hjem Nyheter Fredagsnyheter uke 21

Fredagsnyheter uke 21

Av David K Andersen og Vegar Bjørge

På Paris-messen til høsten vil helt nye Volkswagen Passat bli presentert, den kommer til Norge ikke lenge etter. Det knytter seg store forventinger til denne bilen. ikke bare fordi det er en viktig modell som selger mye, VW går så det suser, de har masse penger å legge i utviklingen. Det burde bety en meget bra bil. Den vil være basert på MQB-platformen, allerede brukt i Golf 7, og selv om yttermålene vil bli omtrent de samme, kommer bilen til å få mer plass. Blant annet er forakselen flyttet lenger fremover. Lettere blir den også, 83 kg for å være presis. 40 av disse kommer fra lettere drivverk. Nye motorer er også spennende, blant annet kommer det en ny diesel på 240hk. De mindre dieselene vil også få mer effekt, det ser ut til at 1,6-literen vil få 120hk, en etterlengtet økning for norske Passat-førere. Det kommer også nye bensinmotorer. Alle firere med turbo og fra 125 til hele 280 hk. Tegningen kom denne uken og antyder linjene. Apropos Volkswagen; Golf R stasjonsvogn har blitt observert i testkjøring på Nürburgring denne uken. En kompakt familiefrakter med 300hk og firehjulsdrift høres ikke dumt ut.

Mercedes C-klasse stasjonsvogn har også dukket opp i bildeform denne uken. Den vil bli storselgeren i Norge, og det er gode nyheter for familien at både akselavstand og total-lengde er større enn for sedanen. Med 490-liters bagasjerom BMW 3 touring har 495), er det ikke snakk om noen lastebil, men praktisk er den. Og stilig? På plass til høsten.

Saab som i Kinesisk eie startet produksjonen i Sverige igjen i vinter, er på ny i trøbbel. Pengetrøbbel. Produksjonen nedbemannes og uten at vi vet nøyaktig årsaken, kan man jo lure på hva man trodde. At kundene skulle strømme til en 10 år gammel bil? En som nesten ingen engang ville kjøpe før Saab først gikk konkurs?

På jakt etter en romslig og rimelig SUV? Look no further! Mobius Motors settes nå i produksjon. Den har 8 seter og koster 60 000 kroner! Riktignok mangler den vinduer, men da føles heller ikke mangelen på aircondition så skuffende. Motoren er på 1,6 liter og noenogåtti hester. Selges i Afrika. Vi gir den minus for mangel på LED-lys og pluss for kule skjermbreddere. Her er det muligheter for de som syntes Lada Niva var i overkant.

Denne uken ble nye M3 og M4 prøvekjørt for første gang av journalister. Lyst til å se den drifte på vanlig vei og høre hvordan den er? Sjekk Autocars videotest!

Audi A7 SportBack har fått en ansiktsløfning ettersom modellen nå er 4 år gammel. Audi har også justert litt på motorene og toppeffektene på dieselmaskinen er nå 218, 272 og 320 hk. Bensinmotoren på 3,0 liter har 333 hk mens S7 har 450 hk i sin 4,0 liters V8. Dette er en økning på 30 hk i forhold til dagens modell. Alle modellene har Quattro-system som standard. Girkasser man kan velge i tillegg til manuell er dobbelclutchkasse eller en automatkasse. På biler med de sterkeste motorene kan man i tillegg velge til en sportsdifferensial om man skulle ha behov for ekstra vasse kjøreegenskaper. A7 SportBack konkurrerer med Mercedes CLS og BMW 6-serie og med combicoupe karroseriet sitt skiller den seg ut. Om man ønsker kan man nå også få sin A7 med Matrix Led-belysning. Bilen er hos din forhandler i løpet av sensommeren.