Hjem Nyheter Nyheter: Volvo XC 90

Nyheter: Volvo XC 90

Av Vegar Bjørge

I Norge har Volvo XC 90 blitt familiens favorittbil nr. 1 og Volvo har solgt mange av denne forholdsvis dyre SUVen. I tillegg har det blitt bruktimportert en hel haug av disse vognene. 11 år har 1. generasjon XC 90 på baken og da haster det med ny utgave. Den kommer på Paris-salongen i høst og salgstart rett etter. Du kan altså med litt flaks få den til julekvelden. Bilen får kun motorer med 4 sylindere både som diesel og bensin. Blant annet kommer en diesel-versjon med 225 hk og 480 nm. Selvfølgelig kommer også 4-hjulstrekk som leveres av Haldex. Hvordan designen blir er ikke uvisst men det finnes ikke bilder av bilen. Den har blitt testet og noen journalister har også fått sett den men uten å få ta bilder. Derfor er bildene vi viser dataillustrasjoner fra Poblete. Fronten kjenner vi igjen fra de siste konseptbilene til Volvo og er riktig så moderne, mens bakenden ser mer konservativ ut og litt kjedelig. Interiøretbildet er hentet fra Concept Estate. Bilen blir fortsatt å få som 7-seter og den skal være klart mer sportslig enn utgående modell. En test vil vise om dette er riktig og vi i Bilogmotorbloggen skal selvfølgelig teste den så fort som mulig.