Av Vegar Bjørge

For noen er 14. april en spesiell dag. For mange svensker er dagen enda mer. Volvo får litt ekstra oppmerksomhet 14. april og grunnen er enkel. Volvo lanserte ÖV4, som betyr öppen vagn 4 sylindre, eller Jakob som den ble kjent som. Dette skjedde 1927 og selvfølgelig 14. april. Assar Gabrielsen og Gustaf Larson var initiativtagerne og visste vel ikke da hva det var de startet. Nå 87 år etter starten av bilproduksjon sysselsetter Volvo 23 000 mennesker og bygger over 400 000 biler. Om 6 år skal de ha doblet det produksjonstallet og selvfølgelig da med flere nye modeller. Volvo XC 90 er først ute og den kommer vi til å se i produksjon allerede i løpet av året. Etterhvert kommer det også en ny V70 og en ny kombi over V70. Kombibiler har vært og er Volvo sitt hovedområde og de siste årene har de også solgt mange biler med 4-hjulsdrift. Vi i Bilogmotorbloggen har testen flere Volvo-biler og du kan lese om XC60 her. Vi kommer også med V40 og XC40 test i løpet av kort tid.

Vi hyller Volvo med et bildegalleri