Hjem Nyheter Nyheter: Bugatti Veyron Vitesse Black Bess

Nyheter: Bugatti Veyron Vitesse Black Bess

Av Vegar Bjørge

Foran hver bilutstilling kommer Bugatti med en nyhet. Det skjer også denne gang. Bilutstillingen i Peking vil få besøk av ny Bugatti som vil ta pusten fra de aller fleste. Det er ihvertfall det de fleste håper på. En Bugatti-nyhet som kunne skrives i store bokstaver. Det har ikke skjedd på en del år og det vil ikke skje i Kina heller. Bugatti Veyron Vitesse Black Bess er bare en ny spesialversjon av en bil som kun har blitt bygget i spesialversjoner. Denne er versjon 5 i Bugattis serie om legender. Denne er en hyllest til Bugatti Type 18 som vant flere løp og var en av Ettori Bugatti’s favoritter og han kjørte den i flere løp.

Motoren i denne utgaven er velkjent, en 16 sylindret maskin på 1200 hk, 1100 flere enn Type 18. Alt annet er også velkjent og toppfart er det få som kan slå mens sprint er ikke like imponerende. Dette er tross alt en ganske så tung bil. Det skal bygges 3 eksemplarer og prisen er 2,15 mill Euro + avgifter. De 3 som får hendene i denne bilen får et kunstverk på hjul som er mye finere innvendig enn utvendig. Jeg begynner personlig å bli ganske kje disse forskjellige versjonene av Veyron. Bugatti kommer ikke med noe ny modell før det er solgt 400 eksemplarer av Veyron. Det er fortsatt noen 10-talls igjen og de går ikke unna i samme tempo som for noen år siden. Løp å kjøp så vi blir kvitt disse dinosaurene av noen sportsbiler……