Hjem Nyheter Geneve-messen: Ermini Seiottosei

Geneve-messen: Ermini Seiottosei

Av Vegar Bjørge

Ermini er et italiensk bilmerke som få kjenner til. De som fulgte med på italiensk motorsport på 50- og 60-tallet la nok merke til de vakre racerbilene som kom fra Ermini. Italienere har alltid satt form foran alt annet, og derfor har ihvertfall jeg falt for disse sydeuropeiske bilmodellene. Modellen de viser i Geneve heter Seiottosei, og når man oversetter blir det 686, og det igjen er hva denne bilen veier. Jeg ser likheter med Renault Sport Spider her og det er ikke dumt. Motoren kommer nettopp fra Renault og er på 2,0 liter og 320 hk. Da overrasker det ingen at denne lette doningen når 100 i løpet av 3,5 sek og det stopper ikke før man når 270 km/t. Osella står for det aller viktigste, nemlig chassi og tekniske installasjoner. Osella har vært med i Formel 1-sirkuset for en del år siden, men har nå sin hovedgeskjeft i mer oppnåelige racingserier. Dette lover godt og jeg tror dette er bilen for de som elsker svingete veier. Jeg er redd vi aldri får testen den….