Hjem Nyheter Geneve-messen: Bugatti Veyron Rembrandt Edition

Geneve-messen: Bugatti Veyron Rembrandt Edition

Av Vegar Bjørge

Bugatti kommer hver gang det er internasjonale bilutstillinger, og hver gang har de med den samme bilen. Bugatti Veyron. Den har blitt så gammel at de fleste har glemt når den kom. Bugatti skal bygge og selge 450 Veyron og det nærmer seg snart slutten. Mange spesialmodeller har kommet til og nå er man i en serie av 6 spesialmodeller som de kaller Veyron Legend Edition, og Rembrandt er nr. 4 i rekken. Det skal kun bygges 3 eks. av denne modellen og alle er i 2-tonet brun lakk. Ganske pent synes jeg og denne kan nok bli en fremtidig lekkerbisk.

Rembrandt var broren til Ettore Bugatti og var skulptør. Han er kjent for sine elefantskulpturer og fargen på bilen er til ære for hans skulpturer som ofte var i bronse. Motoren er den kjente V16 på 1200 hk og toppfart langt over 400 km/t. Bilen er i utgangspunktet en Vitesse Grand Sport, altså modellen uten tak. Pris er 2,18 millioner euro uten avgifter….