Av David K Andersen

Først kom BMW med X3 og skapte mediumstørrelses luksus-SUV segmentet. Etter at Audi, Mercedes og co hadde hengt seg på der, kom Range Rover med Evoque, og skapte en slags sporty design-nisje i samme segment. Så kom Porsche Macan i år og ble direkte konkurrent til Evoque, selv om den sikkert stjeler X3, Q5 og GLK-kjøpere også. Jeg anser X4 for å være BMWs svar på Evoque og Macan, mer enn den er en ny nisje-skaper slik jeg ser andre skriver på nett i dag.

Uansett ser faktisk X4 ganske bra ut. Litt som en bola 4-serie Gran Coupe. Og den er mye mer spiselig enn storebror X6. Under skallet er det meste likt med X3, men helt sikkert med en sporty snert både i detaljer og oppsett.

Forrige artikkelGeneve-messen: Ermini Seiottosei
Neste artikkelGeneve-messen: Gumpert Explosion