Hjem Nyheter Fredagsrapport 39 – nyheter denne uken

Fredagsrapport 39 – nyheter denne uken

Av David K Andersen

Foto: Autoblog.com

I morgen åpnes dørene til årets utgave av Paris Motor Show. Dette er ikke en hvilken som helst bilutstilling. Kanskje er det den viktigste av dem alle. Her presenteres hvert år en rekke kommende biler for første gang i produksjonsklar form. Det skorter heller ikke på konseptbiler, designstudier, forsøksbiler osv. Faktisk skjer det så mye i løpet av denne messen at det kan bli litt vanskelig å holde oversikten. Her i fredagsrapporten skal vi prøve å å skille ut det viktige fra det uviktige og vise biler og gi info og bakgrunn om de nye produksjonsmodellene som presenteres. Konseptbiler og andre spennende nyheter vil bli dekket i andre reportasjer.

Faktisk begynte vi med Paris-messen allerede for et par uker siden, da bilder av nye modeller som egentlig ikke skulle vises før på messen, lakk ut. For eksempel har vi vist Golf 7, Ford Mondeo, Porsche 918 og Jaguar F-Type.

VW Golf 7 GTI
Vi viste nye Golf 7 for to uker siden. I Paris viser ikke VW bare den nye Golfen men også den nye GTIen. De sier det er et konsept, men jeg tror dette er den bilen som kommer i butikkene. Må innrømme at jeg var litt skuffet da jeg så de første bildene av Golf 7. Dette har endret seg litt med bildene av GTI. Se spesielt det første bildet under her, tatt fra siden. Denne bilen er temmelig lav og har slanke linjer. Synes designet kom mer til sin rett nå. Motoren tipper vi kommer til å yte rundt 220hk. I og med at nye Golf er betydelig lettere enn den gamle, burde det gi usedvanlig gode fartsressurser. I tillegg skal forbruket betydelig ned ifølge VW.

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Som vi snakket om for to uker siden: Sjekk dashbordet som er vinklet mot føreren, BMW-style. Bortsett fra at BMW ikke gjør dette lenger da.. Ellers fint og kjedelig i god VW-stil.
Foto: autoblog.com

Lamborghini Gallardo facelift
Dette begynner å bli en skikkelig gamling. Det er faktisk overraskende at ikke Lambo har kommet med en helt ny Gallardo ennå, men her er iallfall et skikkelig facelift. Spesielt ny front og ny bakende legges merke til. Gallardo er en fantastisk bil og har vært en enorm suksess for Lamborghini, men ærlig talt trenger de en ny modell og ikke et facelift. Ikke mye å stille opp med her i gården sammenliknet med Ferrari 458, spør du meg. Når kommer den nye modellen Lamborghini?

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Ford Fiesta facelift
Vi har vel såvidt vist et bilde av faceliftede Fiesta tidligere, men her kommer et par til. I den nye fronten kjenner vi igjen stilen fra andre nylig presenterte Forder, så dette er nok stilen vi kan forvente i noen år nå. Er ikke sikker på hvor godt jeg synes den nye fronten står til bakenden, som er mindre forandret. Eller noterer jeg at interiøret ser ut til å ha fått et løft, og at det har blitt ryddet opp litt i knappehysteriet som plaget den gamle modellen. Den største nyheten i denne bilen er vel at den får 1-liters motoren og en ny automatkasse.

Ford Transit Connect
Jeg vet ikke hva slags strategi Ford har om dagen, men maken til kjør med nye modeller har jeg faktisk aldri opplevd fra noen. I år har de kommet med ny Ranger, ny Transit, ny Mondeo, faceliftet Fiesta, ny mini-SUV, og nå kommer de jammen med en sprett ny Transit Connect i Paris. Lurer på hva de har tenkt å bruke R&D-avdelingen sin til de neste årene, de må da snart bli arbeidsledige. Det er ikke noen opplysninger om den nye bilen annet enn at den vil, som alt annet for tiden, får mindre motorer med større turbo. Den nye modellen ser uansett betydelig bedre ut enn den gamle!

Foto: Autoblog.com

Foto: Autoblog.com

Toyota Auris stasjonsvogn
Av en eller annen grunn ble det aldri noen stasjonsvognutgave av gamle Auris. Den nye derimot, kommer i praktisk utgave og det vil gi Toyota betydelig bedre forutsetninger i kampen mot Golf, Focus, Astra og co. Det vil også bli den eneste stasjonsvognen i klassen med hybrid-drift. Dette er en bil vi kommer til å se mye av på norske veier. Du kan lese mer om nye Auris i Fredagsrapport nr 34.

Subaru Legacy/Hyundai i40-style bakende ser ut til å være tingen i Asia for tiden..

Honda Civic 1,6 diesel og faceliftet CRZ
I tillegg til en helt nye CRV, har Honda en etterlengtet motor klar for butikkene om ikke lenge. Hondas eneste dieselmotor hittil, har vært en 2,2 liter på 150hk. En god dieselmotor, men den har vært hemmende for Honda i Norge på grunn av de høye avgiftene den har. Nå kommer endelig 1,6-literen. Jeg kjenner ikke til effekten, men fobruket skal være ekstremt lavt. Samtidig viser Honda en faceliftet versjon av sportscupeen med hybrid-drift, CR-Z. Den skal i tillegg til en del ytre forandringer, ha fått en ny bensinmotor med mer effekt. Det tror jeg var lurt, for de 125 hestekreftene i den gamle, var litt for lite til å gi den lille bilen det ekstra trykket en sportslig kupe skal ha.

Foto: Autocar

Seat Leon
Det spanske merket som forsvant fra Norge for noen år siden, har slitt litt de siste årene. Etter Toledo og Leon som solgte greit i Norge en periode rundt 2000, satset de på en ny taktikk hvor en modell skulle dekke etterspørselen etter coupe, kombi-kupe, sedan, stasjonsvogn og MPV. Forrige Leon var et forsøk på dette og det gikk ikke spesielt bra. Bilen ble hverken fugl eller fisk. Nå er Seat tilbake på samme taktikk som de fleste andre. Den nye modellen kommer med både 3 og 5 dører, og som stasjonsvogn. Bilen er basert på den nye MQB-platformen til VW, som er så fleksibel at den skal kunne huse de fleste bilstørrelser. Motorer gidder jeg ikke ramse opp, for det blir akkurat det samme som man finner i VW eller Skoda. Bilen ser ikke dum ut, men det er litt rart at Seat skal lage en bil som ser ut som en kopi av relativt gamle Subaru Impreza eller Mazda 3! Flere, blant annet nye Kia Ceed, har etter min mening tatt neste steg innenfor denne designskolen. Hvorfor ikke mer egenartet utseende Seat?

Renault Clio stasjonsvogn
Vi viste nye Clio for en stund siden, men det er nå i Paris, den har offisiell premiere. Nå har bilder av stasjonsvognutgaven også kommet. En interessant bil for Renault i Norge, siden ingen andre i småbilklassen har stasjonsvogner for tiden.

Foto: Autocar

Foto: Autocar

Hyundai i30 3-dørs
i30 er helt ny og nå kommer også en 3-dørs-versjon. En temmelig linjelekker bil dette.

Flere nyheter er på vei så følg oss de neste dagene, så få du med deg det som skjer i Paris!