Hjem Nyheter Fredagsrapport 38 – nyheter denne uken

Fredagsrapport 38 – nyheter denne uken

Av David K Andersen

Glem alt du har hørt om hybrid-biler. Dette er Porsche 918 Spyder og den har nettopp gjort unna Nürburgring på 7,14. Det er raskere enn 911GT2, Maserati MC12, Ferrari 458, Koenigsegg, Nissan GTR, Pagani Zonda R Clubsport og Lexus LFA. Bilen har en 4,6-liters V8 med aner fra racing. Den gir 550hk. I tillegg har den på bakhjulene, en el-motor på 88kw, og på forhjulene, en el-motor med 78kw. 0-100 på under tre sekunder og 0-200 på åtte. 325 i toppfart. Hva med miljøsiden? Er all teknologi brukt til å få bilen raskere? Nei. Den kan kjøre 2,5 mil på kun el-drift, altså med null utslipp. I dagligkjøring ellers skal den gå på 0,3 på mila og slippe ut 70 gram co2 pr km. Det er nesten for godt til å være sant og hvis det er i nærheten av å stemme, banker Porsches teknologi Toyota tilbake til steinalderen på hybridteknologi. Bilen skal lages i 918 eksemplarer. Prisen i Tyskland vil ligge på 7,5 millioner kroner. I tillegg finnes det en del ekstrautstyr og opsjoner. For eksempel har jo de som har bestilt seg ny bil en gang, som regel fått muligheten til å koste på metalliclakk for noen skarve tusenlapper. På 918 kan du også få finere lakk, blant annet kan du få den i Martini farger som over. Tillegget i pris? 410 000 kroner bare… De første bilene leveres om ett år.

Dette er et at de kuleste interiørene jeg noen gang har sett. Sjekk midtkonsollen men touch-skjermer og den buede skjermen over.

Det er ikke lett å vippe 918 av førsteplassen blant ukas nyheter, men Jaguar klarte det nesten. Jaguar holder på med en ny roadster, som i motsetning til det som tilbys i dag, skal være liten og lett. Den skal være en arvtager til legendariske E-type, og heter da også F-type. Først denne uken, lakk bilder på den ferdige bilen ut, så da var det like greit å gjøre det hele offisielt, tenkte Jaguar (nøyaktig det samme skjedde for øvrig med Porschen over). Info om bilen finnes det imidlertid lite av. Det sies at den skal ha en karakterfull V6 og at den får en åttetrinnsautomat. Utstrakt bruk av aluminium utloves også. Jaguar er temmelig sikre på at dette blir en fulltreffer, de sier de kommer til å bli ledende i segmentet.

Tidligere i sommer, viste vi noen spionbilder av Volvo V40 Cross Country. Nå har Volvo sluppet de offisielle bildene. Merk at den ikke kommer til å hete XC40, men altså V40 Cross Country. XC-navnet skal visstnok forbeholdes de større SUVene. Det er ikke så mye å si om utseende på denne bilen, det dreier seg om de vanlige modifikasjonene som gjøres når en bil går fra være personbil til liksomterrengbil. Den er litt høyere, har en del ekstra plast her og der osv. Motorer og det meste på innsiden er også mer eller mindre likt med V40. T4 på 180hk, T5 på 254hk og de kjente dieselene, D2, D3 og D4. Merk at det er bare med T5-motoren at denne bilen blir å få mer firehjulstrekk. Det er litt rart.

Audi, har nettopp kommet med ny A3. Nå kommer 5-dørs versjonen, Sportback. Tidligere var A3 med fem dører omtrent samme bil som med 3, men nå har Audi gjort noe litt annerledes og laget en bil som ser ut til å være en blanding av en vanlig 5-dørs kombikupe og en stasjonsvogn. Det ser unektelig litt rart ut, men kanskje funker det. Bilen har 3,5cm lenger akselavstand så den bil være romsligere enn vanlige A3. Ellers er det meste likt.

Av alle blikkbokser man kan få tak i, tror jeg heller jeg hadde tatt en med Joikakaker enn gamle Kia Carens. Men ting forandrer seg. Kia har blitt bil og nå kommer en helt ny Carens som garantert ikke står særlig tilbake for noen andre i klassen. Den er basert på nye Ceed, men er altså en MPV, men fleksible seteløsninger og 7 seter.

Ha en fin helg. Husk siste runde av NM i drifting og Powerdrift på Gardermoen denne helgen. Det tror jeg kan bli årets tøffeste konkurranse å vinne.