Hjem Nyheter Polestar O2

Polestar O2

Polestar viser at elbiler kan være meget attraktive – roadsteren O2 oser design og kjøreglede. Nå må den bare bli noe av.

Av David K Andersen

For en befrielse å se bildene av denne bilen for første gang. Endelig en elektrisk sportsbil/roadster som ikke er en hyperbil med en million hestekrefter og akselerasjon fra 0-100 på 0,1 sekunder.

For mens det raser på med nye elbilmodeller, riktignok noen av dem riktig så sportslige, har det vært ekstremt dårlig med sportsbiler eller roadstere som bare er der for å være vakre og kule å kjøre. Og som ikke er hyperbiler ingen av oss noen gang kommer til å kjøre eller eie uansett.

Vi må få elbiler som er noenlunde innenfor rekkevidde og som ser ut på en måte som får deg til å ville kjøre dem, eie dem og ha det moro på veien med dem.

Polestar O2 er en konseptbil vi ikke vet om noen gang vil bli laget, men det er lov å håpe.

Designen er spesielt fascinerende fordi den kombinerer Polestars designspråk med noe totalt annerledes enn noe vi har sett så langt. Dette er ikke i nærheten av en 2, men likevel skjønner du med en gang at det er en Polestar.

O2 henter også inspirasjon fra konseptbilen Precept, som antyder hva Polestar 5 vil bringe i 2024. Den sitter også på samme aluminiums-baserte plattform, men det er få tekniske opplysninger om bilen annet enn det, foreløpig.

Polestar-sjef Thomas Ingenlath sier til Autocar at bilen i konstruksjonsmessig perspektiv, er mulig å produsere, og at «våre konseptbiler er typisk mulige, og realistiske».

O2 er kortere enn Polestar 5 med sine 4,6 meter, og har kortere akselavstand. Det er oppnådd ved å fjerne brønnen i batteri-arkitekturen som på 5 er ment for å gi baksetepassasjerene bedre komfort.

Taket er fast men kan altså trekkes tilbake slik at bilen blir en roadster. Bilen har 22-tommers felger og karosseriet er utformet for å gi aerodynamiske fordeler uten at større vinger eller lignende er nødvendig.

En morsom detalj er at bilen er utstyrt med en drone, som kan ta av fra en liten plattform skjult fra fartsvind, mens du kjører. Den kan programmeres til å følge bilen, og å ta film og bilder av deg mens du ratter roadsteren din inn i solnedgangen langs havet. Sånn for eksempel.

Forrige artikkelPrøvekjøring: Maxus Euniq6
Neste artikkelDrive to Survive sesong 4: Hanskene er av!