Hjem Nyheter Tesla Model S og X oppdateres

Tesla Model S og X oppdateres

Tesla er klare med det største oppdateringen så langt for Model S og X. Nytt interiør og heftige Plaid toppmodeller, står på programmet.

Av David K Andersen

Det var under den nylige presentasjonen av Q4-resultatene, at modellene ble vist. Tesla kunne forresten også fortelle at de leverte 180 750 biler de siste tre månedene av 2020. Det betyr ny produksjonsrekord.

Plaid-versjonene av Model S og X, settes i produksjon allerede nå i februar, de to toppmodellene får ekstremt imponerende ytelser.

Via tre elmotorer leveres hele 1 020 hestekrefter. For Model S Plaids del, betyr det 0-100 km/t på 2,1 sekunder, og topphastighet på 322 km/t. Rekkevidden anslås å bli 628 km.

I tillegg er en Plaid+ på vei med rekkevidde rundt 840 km og 1100 hestekrefter!

Model X Plaid trenger 2,6 sekunder til 100 med samme drivlinje, men vi antar det vil holde for de fleste. Den blir tross alt verdens raskest akselererende SUV.

De oppdaterte bilene skal ha ny teknologi på batterisiden, blant annet med forbedret temperaturkontroll. Det skal gi både bedre rekkevidde og ytelser, samt hurtigladingsegenskaper.

Interiøret har definitivt de største visuelle endringene. Den velkjente storskjermen i portrettformat må vike for en widescreen ala den du finner i de fleste andre biler. Bare veldig stor selvfølgelig: 17 tommer.

Responsen i skjermen skal være eksepsjonell, og den kan vinkles til begge sider for mer optimal bruk for fører eller passasjer.

En ny, 8-tommers infotainmentskjerm tar plass i baksetet. Den gir tilgang til underholdning og komfort-innstillinger.

Ingen kan imidlertid unngå å legge merke til det nye rattet. Tesla kaller det «stalkless steering yoke», som på norsk betyr at tradisjonelle spaker for blinklys og så videre mangler, og at det er mer av en spak enn et ratt.

Om vi forstår det riktig, skal bilen selv, basert på hvordan den leser veien foran og hva som er lagt inn på navien, sørge for eksempelvis korrekt blinklysbruk. Det skal imidlertid være mulig å gjøre det manuelt også, via skjermen.

Lyd burde ikke være noe problem, et nytt anlegg med 22 høyttalere og 960 Watt tar hånd om den biten. En rekke mikrofoner er også montert, den har aktiv støykansellering.

Nye Model S kommer med firehjulsdrift og starter på 829 990 for Long Range med 663 km rekkevidde.

Skal du ha Plaid, må du opp til 1 199 990, mens Plaid+ betinger 1 399 990.