Hjem Nyheter Ladbar: Audi Q3 TFSIe

Ladbar: Audi Q3 TFSIe

Audi er klare med sine første ladbare kompakt-SUVer. De kommer i form av Q3 45 TFSIe og Q3 Sportback 45 TFSIe.

Av David K Andersen

Salget av de to ladbare hybridene starter i januar, da vil også norske priser være klare. Foreløpig sier Audi innstegsmodellen vil være godt utstyrt med blant annet fjernbetjent klimatisering.

Drivlinjen er den samme som vil være tilgjengelig i flere ferske modeller fra Volkswagen Group, som eksempelvis VW Golf 8, nye Skoda Octavia, Audi A3 og Seat Leon.

Det er høyeffekts-versjonen som havner i Q3. Med andre ord 245 hestekrefter systemeffekt fra 1,4-liters turbomotoren og den elektriske. Med 400 Nm i dreiemoment, klarer den 0-100 km/t på 7,3 sekunder. Topphastigheten er 210 km/t med begge motorene i aksjon, mens de klarer 140 km/t på bare strøm.

Batteri på 13 kWt gir rekkevidde på 51 km for vanlige Q3 og 50 for Sportback. Total rekkevidde med full bensintank, er 700 km.

Bilene kan lades med effekt på opp til 3,6 kW. Det betyr at det tar ned mot 3 timer og 45 minutter å fylle batteriet.

Audi Q3 plug-in hybrid skal også være en rimelig praktisk SUV, den har fleksibelt interiør med skyvbart baksete hvor også ryggstødet kan regulers i 7 trinn.

Bagasjevolumet er 380 liter, men økes om baksetet flyttes forover.

MMI-systemet gir tilgang til en rekke nettbaserte tjenester gjennom Audi Connect, inkludert Car-to-X-tjenester. De aktive sikkerhetssystemene er hentet fra større og mer kostbare Audimodeller, og er dermed komplette etter dagens siste standard.

HER KAN DU LESE TEST AV AUDI Q3 SPORTBACK!

Forrige artikkelBentley bygger 12 nye Blowere fra bunnen av
Neste artikkelAutobest: Seat Leon kåret til Årets Bilkjøp