Nye Skoda Octavia lander i sommer, og selv om den kommer som ladbar hybrid, er det strengt tatt Scout-versjonen, som vi har de første bilene av her nå, som passer Norge best.

Av David K Andersen

Utvalget er ikke stort, i alle fall ikke i rimeligere prisklasser, men biltypen er perfekt for Norge. Ved å heve og røffe opp en vanlig stasjonsvogn en aning, og utruste den med firehjulsdrift, beholder du kjørekomfort, veiegenskaper og plass fra den lave biltypen, samtidig som du slipper å være nervøs for å slå oppunder den siste biten opp til hytta.

Allerede i 2007 kom første Scout-versjon fra Skoda, og nå er det altså klart for en ny, basert på helt nye Octavia som ble vist på slutten av fjoråret og kommer til Norge i sommer. Denne Scout-utgaven kommer imidlertid senere, Skoda slapp bildene denne uken.

Bakkeklaringen øker med 15 mm, og bilen er utstyrt med ekstra beskyttelsesplater på undersiden. Utseendet endres forsiktig via egne fangere foran og bak, og sorte skjermbreddere. Felgene kommer i 18 eller 19 tommer, og diffusorene foran og bak, vinduslistene og takrelingen, er sølvfargede.

Nye Octavias interiør byr på mer plass enn tidligere, og er designet for å øke romfølelsen og åpenheten. Scout-utgaven får egen dekor her og der, og sømmene i skinntrekkene er i Tabor Bown. Setetrekkene er i ThermoFlux, som både gjør dem slitesterke og ikke minst pustende.

Bagasjerommet er det samme som i vanlige Octavia, det øker med 30 liter til hele 640 i denne nye generasjonen.

På motorsiden har 2-liters dieselen som tidligere hadde 190 hester blitt oppgradert og fått 10 til. Med denne motoren kan Octavia Scout trekke hele 2 000 kg tilhenger.

En 2-liters diesel på 115 hester, og 1,5 turbo bensin på 150, kommer med manuell girkasse, mens en mild hybridversjon av sistnevnte, kommer med 7-trinns DSG.

200-hesters dieselen, og 2-liters bensin på 190 hestekrefter, kommer med både firehjulsdrift og automat, mens det for første gang også vil være mulig å få Octavia Scout med bare forhjulsdrift.

Hvilke av disse alternativene som kommer til Norge, kjenner vi foreløpig ikke til.

Skoda sier mer informasjon om både denne Scout-utgaven, og resten av den nye Octavia-lineupen, kommer i juli.

 

Forrige artikkelNyheter for Alfa Romeos ekstreme Quadrifoglio
Neste artikkelFord Transit i Raptor-inspirert utgave