Hjem Nyheter Tyrkia blir elbilprodusent

Tyrkia blir elbilprodusent

TOGG har du neppe hørt så mye om, men nå skal bilprodusenten fra Tyrkia snart produsere biler, og selvfølgelig blir de elektriske.

TOGG, kort og enkelt, og det er kanskje et poeng å lage et lett navn når det er en produsent som Turkey’s Automobile Joint Venture Group Inc som står bak.

Den aller første modellen blir C-SUV, men kort tid etter følger også en sedan opp. Produksjonen skal starte i 2022, og innen 2030 skal produksjonslinjen bestå av 5 forskjellige elbiler.

Designet på SUVen er vellykket, noe man også må si om sedanen. Det er folkene fra Pininfarina som står bak, og de har vært i tøff konkurranse med 18 forskjellige design-hus. Tilsammen ble 100 forskjellige modeller testet ut, og til slutt ble resultatet som vist på bildene.

TOGG kommer til å tilby to batteripakker, en som gir rekkevidde på 300 km og en som gir rekkevidde over 500. Motoreffekten er 200 eller 400 hestekrefter, med bakhjulsdrift for den svakeste og firehjulsdrift på den sterke. Ladetid skal være 30 minutter for å få 80 % av batterikapasiteten tilbake.

Om det ser bra ut utvendig, blir det enda bedre på innsiden. Her har store skjermer fått god plass, og fra disse styres det aller meste. Legg blant annet merke til de smale elektroniske sidespeilene, som viser hva som er bak bilen via skjermene. Noe midtspeil er det heller ikke, så vi må anta at dette også er elektronisk. Ellers ser det hele eksklusivt ut, og bildene vi har fått fra TOGG, viser biler med utpreget bruk av skinn.

TOGG bruker tulipaner som et tema, noe du ser flere steder i interiøret, i grillen og på utformingen av felgene. Tulipaner er en viktig del av tyrkisk kultur, og skal være med å understreke hvor bilen kommer fra.

Hvor høy produksjonen blir, gjenstår å se, men den Tyrkiske regjeringen lover årlig uttak av 30 000 biler til det offentlige.