Vi har allerede lært oss at framtidens bilhold blir annerledes enn i dag. Med elbilenes inntog har vi allerede fått en smakebit, men det kommer mer.

Roboter som fyller bilen din med energi, skal bli vanlig i følge Volkswagen, og opplegget virker smart. Mens du handler på shoppingsenteret står bilen din og lader. Dette er ingen merkverdighet, for slik er det i dag også, men nå lades den takket være selvkjørende roboter. Dermed kan du parkere hvor du vil, uten at du tar opp et ladepunkt for alle de andre som trenger å lade bilen sin mens de shopper.

Disse robotene har med seg ladestasjoner i mengder takket være et tilhengersystem som kobles på robotene. Dermed kan en robot betjene ganske mange biler samtidig. Robotene kommuniserer med bilen din, så den åpner ladeluka selv, den vet nøyaktig hvor lenge bilen skal lades for å få ønsket mengde med strøm, og den henter ladeboksen når ladetiden er over. Alt aktiveres via en app eller V2X-kommunikasjon.

-Laderoboten vil revolusjonere lading når det kommer til forskjellige parkeringsplasser, slik som parkeringshus og parkeringsplasser på kjøpesenter. Vi bringer ladeinfrastrukturen til bilen og ikke motsatt. Med et slikt system kan vi gjøre nesten alle parkeringsplasser elektriske uten noen form for kompleks infrastruktur, oppsummerer Mark Möller, sjef for utvikling hos Volswagen Group Components.

De flyttbare ladestasjonene har en lagringskapasitet på 25 kWt, og ladehastighet på 50 kW. Robotene er utstyrt med laserskannere og ultrasoniske sensorer i tillegg til kameraer, så de kan bevege seg lett på trange parkeringsplasser, uten å være noen risiko for hverken gående eller kjørende.

Foreløpig er roboten en prototype, men Möller sier den kan settes i produksjon forholdsvis raskt. Volkswagen har som mål at det skal bli like lett å lade en bil som det er å lade mobiltelefonen.