De Tomaso fyller 60 år i år, og dermed virker det logisk at en bil som P72 dukker opp. Ikke like vakker som Pantera, men vågal og røff. V12 på italiensk superbilvis i stedet for elektrisk. Denne blir også virkelighet!

Det er få bilentusiaster som ikke får hjertedunk når det prates om De Tomaso, og da i særlig Pantera. Italiensk design på sitt beste med amerikansk motorisering.

P72 er så langt unna en Pantera man kan komme, men likevel verdt å ta en titt på. Man kan se at inspirasjonen kommer fra Italia, nærmere bestemt historiske Ferrari 330 P3/4. Runde elegante sportsbilformer som strekker seg over motoren som sitter bak føreren. Interiøret bærer preg av lekre og eksklusive materialer.

Av de få opplysningene som kommer ut er V12-motorisering og karbonfiber chassus det mest spennende. Manuell girkasse er også med på å øke interessen hos entusiastene. Videre lover De Tomaso superbilytelser med tanke på racing. Det går nemlig an å kjøre den i 24-timers løpet på Le Mans med de nye reglene for hyperbiler som kommer i 2021.

Det bygges kun 72 eksemplarer, og det er allerede muligheter for å betale inn depositum, hvis du skulle være interessert i et eksemplar. Prisen starter på 750 000 euro og produksjonen står Apollo Automobil for.