Hvordan skal morgendagens luksus kunne være bærekraftig i et samfunn som mer og mer blir opptatt av miljøet? Bentley viser EXP 100 GT med null utslipp og miljøvennlige materialer. Selvfølgelig på en særdeles luksuriøs måte.

Autonom kjøring, men med muligheter for å oppleve Bentley EXP 100 GT på sitt mest ekstreme. Ratt er en selvfølge, kjøreegenskaper som en Grand Touring er også nødvendig, i tillegg til null utslipp. Dette er Bentley Continental GT anno 2035!

Rekkevidden er 700 km og motoren er brutal. Maksimalt dreiemoment er 1500 nm. Sprinten til 100 skal gå på under 2,5 sekunder og toppfarten er 300 km/t. Vekten er latterlig lave 1900 kg takket være utstrakt bruk av aluminium og karbonfiber.

Konseptbilen er gedigen, med en lengde på 5,8 meter og en bredde på 2,4 meter. Designet er ekstremt langt og linjelekkert, med et hint til fortidens Bentley R-Type Continental. Dørene måler 2 meter og går skrått oppover. De gir enkelt tilgang til salongen innvendig, som består av 4 separate stoler av beste kvalitet.

Interiøret har en blanding av eksklusivt og supereksklusivt materiale som enten er resirkulert eller organisk. Treinteriøret er laget av 5000 år gamle trær. Tekstiler med materialer fra vinproduksjon. Pigmenten i den spesielle lakken (Compass) er produsert av resirkulerte risskall. Materialer som frem til nå har vært avfall, men som finner nytt liv i biler. Regn med at vi får mer av slikt.

Ettersom Bentley mener at EXP 100 GT er bilen vi kan kjøre i 2035, forstår dere sikkert også at den er full av intelligent teknologi. Dette er en bil som ikke bare skal forstå andre biler den møter, men den skal også kunne utvikle seg å lære av omverdenen. Kunnskapen skal kunne videreføres gjennom Bentley Personal Assistant, som også ser til at de reisende får en perfekt reise.

Bentley er ambisiøse og viser fram nyheter på løpende bånn. I tillegg kjører de bakkeløp så ofte de får muligheter, og satte igjen løyperekord opp Pikes Peak med Bentley Continental GT. EXP 100 GT skal vise en vei videre, men likevel er den først og fremst bygget for å feire et jubileum. I dag er Bentley nemlig 100 år.

Her kan du lese om vårt besøk hos en annen engelsk produsent av luksuriøse biler.