Zagato fyller 100 år og hvor er det bedre å feire enn på årets Le Mans 24-timers løp, som går av stabelen denne helga? Aston Martin DB4 GT får være med på feiringen.

Kanskje er det en av de vakreste Zagato-karosseriene som nå får nytt liv i en serie på 19 biler. At den debuterer på Le Mans, er ikke helt riktig, for den har vært her før, men den lille serien med «nye» DB4 GT Zagato Continuation har aldri vært på Le Mans før. Selvfølgelig skal den ikke være med i løpet, for det er tross alt snakk om en modell som i utgangspunktet kom så tidlig som 1960.

Det ble bygget kun 19 eksemplarer av DB4 GT Zagato og i fjor punget en ivrig samler ut over 100 millioner kroner for et eksemplar. Nå bygges det 19 nye DB4 GT Zagato, som får tilnavnet Continuation, uten at verdien bør synke noe særlig av den grunn. I 2017 ble det bygget 25 DB4 GT Continuation, uten at det påvirket prisene negativt i noen særlig grad.

Aston Martin DBZ Centenary Collection er denne modellen en del av, og sammen med en DBS GT Zagato skal disse to bilene selges for en samlet pris på 6 millioner pund.

4500 timer har man brukt for å bygge disse to bilene, og både gamle og nye tegninger er tatt i bruk. Under panseret er det ikke helt originale deler, men det er fortsatt en R6-motor som er i bruk. Effekten er skremt opp en anelse, fra originalens 314 hk til rundt 400 hk. Motoren er også en del større, en 4,7-liter mot originalens 3,7-liter. Girkassen er selvfølgelig en 4-trinns klassisk sak som står godt i stil til bil og motor. Fargen er legendariske Rosso Maja, en farge som de fleste av de 19 originalbilene kom med.

Aston Martin kommer med flere Continuation-modeller, og allerede neste år får vi en riktig godbit. Spionbilen DB5 kommer fullt utstyrt i en bitteliten serie for de moderne 007 spionene. Det er bare å sprette opp madrassen og dra fram seddelbunkene…