Med tempo av elbiler som dukker opp, vil vi tro at garasjen/carporten fra Solarport kan bli et populært produkt. For hva er smartere enn å lade elbilen din med solstrøm?

I det siste er det ganske mange som drar fram høye strømpriser som et stort minus for elbiler, og med stigende elpriser i framtiden, vil nok dette bli et tema som tas fram med jevne mellomrom. Det ser likevel ut som staten bremser litt på den diskusjonen med dito høye bensinpriser, men den kan vi ta senere.

Når du nemlig havner i en diskusjon om høye strømpriser og negative tanker rundt lading og elbil, hadde det ikke da vært moro og fortalt at du produserer strømmen din selv? Med Solarport garasje/carport er du din egen størmleverandør.

Idéen startet på tegnebordet da produktutvikler og daglig leder Jan B. Dziedzic ønsket å lage en miljøvennlig og funksjonell carport for norske hus og hjem. Solcellepanelene skulle få mer funksjon enn bare å produsere strøm. Resultatet ble Solarport – hvor solcellepanelene utgjør store deler av både vegger og tak.

Om du bygger en Solarport garasje vil du ha muligheter for å produsere strøm til 50000 km med elbil-kjøring (estimert). Jan B. Dziedzic tror som mange andre at størmprisen vil stige i framtiden, og ser store fordeler i solanlegg som er tilpasset lading av elbil.

– Hvis vi skal snakke om fremtidens smarthus nå som «alle» kjører elbil, så bør det egentlig være en selvfølge å ha en løsning som lar deg kjøre bil på strøm som du har produsert selv, sier Dziedzic.

Det er flere løsninger med garasjene og carportene til Solarport, og om du ønsker kan de settes i rekke der det er mest fornuftig. Dermed er løsningen perfekt i borettslag, og flere av modellene har muligheter for to ladeuttak for elbiler. Det er også muligheter med lading av elsykler, elscootere og elmopeder. Solarport kobles til det eksisterende elnettet, så overskuddsstrøm kan brukes i husholdningen.

Solarport har en rekke innstillinger og du kan lade enten med bare solcellestrøm, strøm fra husholdningens elnett når det er dårlig produksjon fra solcellene eller en miks av disse. Du kan også bestemme selv når bilen skal lades, så du til enhver tid kan lade når det er billigst strøm.

Solcellepanelene som er brukt i Solarport er såkalte bifaciale paneler, som betyr at de produserer strøm fra begge sider. Panelene er ca. 25% mer effektive enn tradisjonelle paneler. Den åpne konstruksjonen øker strømproduksjonen med ca 5% sammenlignet med tradisjonell montering av paneler på tak og vegger.

Faktaboks:

  • Kjør inntil 50.000 km per år på egenprodusert strøm
  • 30 års garanti på solcellepaneler
  • Solarport kan kundetilpasses
  • Kan monteres i rekke for kommuner, borettsslag og boligsameier
  • Utviklet og produsert av BD Husservice AS i Fredrikstad

Du kan lese mer om Solarport på www.solarport.no

 

Forrige artikkelBMW M8
Neste artikkelNå starter elbilrevolusjonen hos Toyota