Det kommer elbiler fra SEAT, og de kommer til å være mer spennende enn den de viste i dag. Uansett er SEAT Mii Electric en kjær tilvekst for merket.

Vi har sett modellen før, først hos Volkswagen som e-Up og for ikke lenge siden hos Skoda med nye elektriske Citigo.

– Mii electric markerer en ny elektrisk æra for SEAT. At våre venner i Spania legger verdenspremieren her i Norge understreker igjen viktigheten av det norske markedets
posisjon som et pionermarked. Mii electric er leken, urban og digital, og bare starten på en storstilt elektrisk offensiv for SEAT, sier Ole Kristian Ågotnes, direktør for SEAT i Norge

Rekkevidden er 260 km etter WLTP-standarden, og den lille bybilen har en elmotor som yter 83 hk / 212 nm. Den tar deg til byvennlige 50 km/t på 3,9 sekunder og vil være en fin og snerten sak i tette bymiljøer. Batteriet er på 36,8 kWt, og kan lades til 80%  i løpet av 1 time ved bruk av DC 40KW lader.

Utvendig skiller elbilen seg ut med emblemer og 16″ aluminiumsfelger, mens den får sportsstoler med varme, sportsratt,nytt dashbord og ambientbelysning innvendig. Mii Electric får også Lane Assist som standard.

SEATs første helelektriske produksjonsmodell legger også grunnlaget for fremtidige modeller i SEAT-porteføljen. Flere elektrifiserte biler kommer til å slå følge med Mii electric i nær fremtid, inkludert den helelektriske SEAT el-Born, plug-in hybrider av Tarraco og Leon, og høyytelsesversjoner med plug-in hybriddrivlinje av CUPRA Formentor og CUPRA Leon.

– I Europa vokste markedet for elektriske biler med 46 prosent i årets fire første måneder. Fremover forventer vi at elektriske kjøretøy skal spille en viktig rolle i vårt modellutvalg, sier Luca de Meo, toppsjef i SEAT. – Mii electric er starten på denne reisen, og blir samtidig en elektrisk bil i en overkommelig prisklasse, fortsetter de Meo.

I 1992 kom SEAT Toledo i elektrisk utgave som følgebil i Maraton under de Olympiske Leker i Barcelona. Denne hadde en batteripakke på 500 kg som ga en rekkevidde på 64 km. Lading kunne gjøres via en 2 KW-AC lader. Mye har skjedd siden den gang.

I forbindelse med at Mii Electric kommer på markedet, vil SEAT fase ut produksjon av modellen med forbrenningsmotor. Produksjonen av Mii Electric skjer i Bratislava (Slovakia) og starter fjerde kvartal i 2019. Vi kommer med rapport så fort vi får kjørt bilen.