Volkswagen Passat har vært, og er en populær familiebil. Nå kommer en facelift av modellen, og den viktigste utgaven for Norge er plug-in hybriden. Den var på lynvisitt hos importøren i dag.

Det er ikke store forandringene Volkswagen kommer med når de fornyer Passat, men de forandringene man tar, er viktig. Nye støtfangere både foran og bak gir et mer moderne preg. Frontlyktene har ny innmat og innramming og kommer nå standard som LED-matrix på alle utgaver. Bak finner man Passat-logoen i mellom Touareg-lignende baklykter. Alle disse små forandringene løfter designet enda et lite hakk, og Passat ser meget bra ut i nyeste utgave.

Plug-in hybriden som kom på besøk til Norge, kommer til å stå for rundt 60% av salget. Den får lengre rekkevidde, rundt 55 km etter WLTP-standarden, takket være 30% større batteri enn forrige modell. I tillegg har den fått ny 1,5-liters bensinmotor som takket være høyere kompresjon, gir lavere total forbruk. Samlet effekt av bensin- og elmotoren er 218 hk.

I tillegg til plug-in hybrid, vil det komme diesel- og bensinversjoner med alt fra 120 hk til 272 hk. Diesel, automat og firehjulsdrift er en populær kombinasjon, og for de som ønsker dette alternativet, kan Volkswagen tilby en 2,0-liter med 190 hk i både R-Line versjon og den litt høyere Alltrack-utgaven. Du får også prisgunstige Businessline med bensinmotor på 150 hk og to dieselmotorer på henholdsvis 120 hk og 150 hk. Som toppversjon tilbys 2,0 TSI med 272 hk i R-Line utgave.

Felles for alle modeller er godt med standardutstyr og bra priser. Alle utgavene får LED Matrix som standard i tillegg til alt av førerassistenter som Volkswagen kan tilby. Discovery Media Navigasjon blir sammen med WE-connect er også en del av standardutstyret, og nå koster det mindre og oppgradere navigasjonen til PRO.

Prisene er foreløpig omtrentlige og starter på 445 000 kroner for Businessline, mens GTE (Plug-in hybrid) får du fra 455 000 kroner. Det er litt dyrere enn utgående modell, men den nye får standardutstyr som kostet 23 000 kroner ekstra på den gamle modellen. Dermed kan nye Passat GTE bli en ny suksess for Volkswagen, og ordrebøkene åpnes i mai, mens introduksjon blir i september.