I år feirer Nissan 50 år med sin folkelig sportsbil, og derfor blir nyeste modellen av 370Z en helt spesiell modell. Den ble vist fram på påskens bilutstilling i New York.

Det startet i 1969 med Datsun 240Z, og det trengte egentlig ikke blitt noe særlig mer enn det, men takket være suksess i motorsport, ble 240Z en suksess, og da særlig i USA. Det var få sportsbiler som kunne holde følge med den japanske sportsbilen, og særlig i hendene på John Morton og teamet Brock Racing Enterprises. 240Z står den dag i dag som et ikon og er sterkt ettertraktet over hele verden.

Det har kommet flere Z-modeller etter 1970, noen mer vellykket enn andre. Dagens 370Z har aldri helt tatt av, og egentlig ble det forventet at en ny modell skulle dukke opp. I stedet kommer en 50th Anniversary Edition, som får samme fargesetting som løpsbilen til John Morton.

Nissan 370Z kommer i fire utstyrsvarianter, Base, Sport, Sport Touring og 370Z Nismo. Det er utgaven Sport som er basisen for 50th Anniversary Edition.

Spesialmodellen er tilgjengelig i to farge, hvit med rød dekor eller sølv med sort dekor. I begge tilfeller får speil, panser og A-stolpen også dekorfargen. I tillegg er spesielle 19″ aluminiumsfelger tatt fram for modellen.

Selvfølgelig har Nissan også gjort innsiden spesiell, med interiør i Alcantara, semsket skinn, skinn og mørk krom som gir eksklusiv og sportslig preg.

Motoren er en 3,7-liters V6 som yter 332 hk ved 7000 omdreininger. En 6-trinns manuell girkasse er standard, men en 7-trinns automatkasse er også tilgjengelig.

Salget av Nissan 370Z er sterkt begrenset i Europa, men i Japan og USA har fortsatt modellen sine fans. Anniversary-modellen vitner kanskje om slutten på denne Z-æraen, og er vi heldig kommer en ny Z fra Nissan i nær framtid.