Hjem Nyheter Mitsubishi og Nissan samarbeider om japanske minibiler

Mitsubishi og Nissan samarbeider om japanske minibiler

Familiebiler kan være så mangt, og mens vi nordmenn blir oppfordret til å kjøpe store SUVer med batteripakke, gjør man det annerledes i Japan.

Kei car eller keijidòsha betyr lett bil, og har vært en storselger i Japan i en årrekke. Familier får fordeler ved å kjøpe slike små biler, som tross størrelsen rommer en familie på fire eller flere. Fordelene går ut på lav forsikring og lave avgifter på bilen, og i tillegg er bilene lette å parkere i storbyer.

Alle japanske produsenter har mange versjoner av kei cars og man kan velge i nesten hva man ønsker. Noen av modellene er små SUVer mens andre er flerbruksbiler med plass til syv. Begrensningene for biltypen går på motorstørrelse og vekt.

Mitsubishi og Nissan startet et samarbeid i 2013 om å utvikle sine kei cars, og nå kommer nye utgaver på felles plattform som produsentene håper skal bli populære. De har moderne utstyr og er selvkjørende på motorvei, noe som er et stort pluss rundt storbyer som Tokyo.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) og Nissan Motor Co., Ltd. Introduserer fire nye mini-biler i Japan. Produksjonen av de helt nye modellene Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK Wagon og Mitsubishi eK X (bildet) startet 14. mars ved Mitsubishi sin Mizushima fabrikk i Kurashiki, Japan.

Vi får aldri tilgang til disse bilene i Norge, men kanskje dette er veien å gå for europeiske bilprodusenter? Bilfrie storbyer eller storbyer kun tillatt med kei cars?