Volkswagen viser nye Passat i Genève om noen dager, og i den forbindelse har de tatt fram en spesialmodell med mer effekt. Bare 3000 eksemplarer bygges, og du kan velge mellom bensin og diesel.

Det er knyttet spenning til nye Passat og om denne kan vekke til live interessen for familiebilen slik vi kjenner den fra noen tiår tilbake. Disse passe store stasjonsvognene sto oppstilt i annenhver oppkjørsel den gang, mens de nå nesten har blitt eksotiske. Kanskje jeg svartmaler, men denne spesialmodellen som Volkswagen tar fram i forbindelse med premiere på ny Passat, kan bli av det sjeldne slaget. Bare 3000 eksemplarer bygges og du velger mellom en dieselmotor på 240 hk, som også sitter i Skoda Kodiaq RS, eller en bensinmotor med 272 hk. Begge utgavene har firehjulsdrift som standard.

Her kan du lese mer om nye Passat

Man kjenner bilen igjen på de mørke hovedlyktene, spesielle 19″ alufelger, R-line styling og blanksorte detaljer i front, bakende og på rails. Den kommer i en farge, Moonstone Grey, som forsterker eksklusiviteten på modellen.

Innvendig går det sorte igjen, og det er et mørkt inventar som møter sjåføren. Du sitter i R-Line sportsseter i Carbon- og Nappaskinn, mens pedaler og dørterskelplate er i børsta stål.

Limited Edition-utgaven får også digitale instrumenter, navigasjon med 9,2″ skjerm dekket med glass og integrert SIM-kort. I tillegg får man nå integrere apper fra iPhone, takket være trådløs App Connect og Apple CarPlay.

En annen nyhet er at Travel Assist fungerer opp til 210 km/t. Den gir bilen muligheter til å ta over kjøring, bremsing og akselerasjon når det er behov for dette. Systemet bruker kamera, radarer og sensorer på en intelligent måte, og henter enda mer informasjon fra trafikken enn noen gang i en Volkswagen.

Annet standardutstyr er IQ.Light LED Matrix hovedlys, Area view Camera, og siste versjon av DCC adaptive dempersystem.

Nye Passat kan man se i Genève sammen med spesialmodellen, og sistenevnte er klar for bestilling i mai.

Her kan du lese test av første generasjon Passat GTE

Foto: Volkswagen