Hjem Nyheter Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga Speed

Bentley Bentayga klatret opp Pikes Peak i rekordfart, og er kapabel til å flytte fjell. Det ser nesten slik ut. Nå kommer den i en sterkere og raskere versjon.

Det er ikke mange SUVer som kan kjøres i over 300 km/t. Med Bentayga Speed kan du det. 306 km/t for å være nøyaktig. Om det anbefales? Nei, men sprinten til 100 kan sjekkes, og er du like flink som Bentleys testere, så skal det gjøres unna på 3,9 sekunder.

Motoren er den samme 6,0-liters W12, men effekten er skremt opp til 635 hk / 900 nm.

For å gjøre best nytte av kreftene er Bentley Bentayga utstyrt med elektronisk differensial sperre og opp til 8 dynamiske kjøremoduser. Firehjulsdrift er en selvfølge i en slik bil.

Eksosanlegget er bearbeidet og får nå et mer sporty lydbilde, og Sport-moduset er finjustert for enda rappere respons fra motor og girkasse, i tillegg til hardere dempere og fjærer. Bentley Dynamic Ride er også på plass, som er et 48-volts antikrengingssystem. Om kunden ønsker kan han bestille keramiske bremseskiver, som skal senke vekten med 20 kg.

Bentley er ikke særlig diskret, og du skal bli lagt merke til når du kjører en Bentayga Speed. Fargen trenger ikke å være så bling som bilen på pressebildene, men store hjul (22″), kromlister,  lakkerte sideskjørt og spoiler på taket er et must.

Innvendig er det luksus som gjelder, og i Speed-versjonen har Bentley valgt seter i Alcantara for første gang i en Bentley. Dette for å markere at det er en sports Suv man kjører.