I 2018 var det Infiniti Q Inspiration som sto klar på bilutstillingen i Detroit, og fortsettelsen staves QX Inspiration, og er årets trekkplaster i Detroit.

X står for SUV, og nå er bilen elektrisk. Ispiration er et konsept, og skal vise fremtidens elektrifiserte modeller hos Infiniti. Regn med at modellen er klar om kort tid, kanskje allerede i 2020, men vi får vite mer om en ukes tid. Da åpnes dørene til North American International Auto Show.

Designet er lovende, selv om det bare er fronten og sideprofil vi ser. Likheten med Q Inspiration er tydelig i fronten, mens hjulene er større og bakkeklareringen er bedre. Taklinjen har coupèform, og er tydelig sportsinspirert. Smale vinduer gir liten utsikt. Linjene på siden er med på å gjøre bilen stor og litt breial. Dette er en bil som inngir respekt på hytta, uansett hvor den måtte være.

Her kan du lese om Infiniti Q Inspiration Concept

Innvendig har de lagt vekt på plass og luksus, og et lounge lignende interiør. Japansk sensualitet står bak materialvalget, og skal være av utsøkt håndlaget kvalitet.

Rekkevidde må vi vente med, men Infiniti skriver selv i pressemeldingen at den er tilstrekkelig for å slippe rekkeviddeangst. Regn med rundt 500 km.

Vi kommer selvfølgelig med mer, når bilutstillingen i Detroit åpner dørene 14. januar.