Nissan kan mer enn å lage dagligdagse Leaf, for nå viser de fram Nissan Leaf Nismo RC. Denne får mer enn dobbelt så mye power som standard Nissan Leaf. Nei, den blir ikke solgt i Norge….

Av Vegar Bjørge

Nismo har levert flere hårete versjoner av Nissan modeller, og Leaf blir ikke noe unntak. Den har en motor i hver ende av chassiset. Motorene leverer 120 kw hver og 640 nm samlet, noe som gir en akselerasjonstid på 3,4 sekunder opp til 100 km/t.

Den som tror at elektriske biler med høy effekt skal være tunge, må tro om igjen. Nissan Leaf Nismo RC veier bare 1220 kg, takket være utstrakt bruk av lettmetall materialer i både chassiset og karosseriet.

Bilen har drift på alle fire hjulene, og kreftene kommer individuelt til det hjulet som har behov. Dermed blir det en racerbil som har meget gode svingegenskaper, noe som ikke alltid er tilfelle for elbiler.

Som man ser av karosseriformen, er denne utgaven av Leaf sterkt modernisert, og ser absolutt meget bra ut. Den er bygd for bane, og fikk sin debut på Nismo Festivalen på Fuji International Speedway sammen med Nissans nye Formel E racer.

Nissan planlegger å bygge seks Leaf Nismo RC, men foreløpig blir alle i Nissans eie. Så får vi se om dette er forsmaken av en kommende Leaf Nismo produksjonsmodell.