Nye Toyota Corolla står snart klar hos forhandlerne, og den kompakte storselgeren har aldri sett bedre ut. Likevel finnes det forbedringspotensiale.

Av Vegar Bjørge

Racerbilen Team Toyota GB viser fram, skal kjøres i BTCC i samarbeid med Speedworks Motorsport. Teamet har i flere år hatt et samarbeid med Toyota, og etter suksess med Avensis, bytter man bil til nye Corolla i 2019. Nå blir de også et fabrikkteam, mens tidligere har de vært et privatteam.

Racerbilen skal bygges på Toyotafabrikken i Derbyshire, ved siden av produksjonsmodellen. Om det blir flere Corolla-racere får tiden vise, men sammen med Speedworks Motorsport ligger mye til rette for at det blir en vinnerbil.

Her kan du lese mer om nye Toyota Corolla

«Vi gleder oss stort over å være tilbake med Team Toyota GB i BTCC med nye Corolla, og det vil være en viktig del av lansering av den britisk bygde Corolla. Speedworks Motorsport og Tom Ingram er vinnere, og vi gleder oss til å jobbe sammen med de den kommende sesongen» sier Andrew Cullis, Toyota GB Markedsdirektør.

Det er Tom Ingram som skal kjøre bilen, og han har vunnet privatmesterskapet to år på rad. Han tok andre plass totalt i BTCC 2018.

BTCC hadde sin storhetstid på 90-tallet, men modellfloraen står ikke langt tilbake fra fortiden. Her finner man BMW, Alfa Romeo, Mercedes, Subaru, MG, Ford, Honda, Volkswagen og Vauxhall, så konkurransen er det ikke noe og si på.