Cupra er sportslige biler bygget på Seat-modeller. Ateca er den første egne modellen til Seat, og hos Cupra gir de SUVen en del mer power, og bedre kjøreegenskaper. Skulle ikke det være nok, har vi noe som heter Abt…..

Av Vegar Bjørge

En Cupra Ateca har 300 hk, gjør sprinten til 100 på imponerende 5,2 sekunder og stopper først ved 245 km/t. 400 nm er med på å gjøre den nesten like sterk som toget.

Trimmeren og foredleren Abt Sportline var allerede fra starten med på utviklingen av Seat Ateca, og derfor var det ikke så vanskelig for  dem å gjøre den tøffere enn det nevnte toget.

Etter oppgraderinger yter Cupra Ateca Abt 350 hk, når 100 km/t på 5 sekunder og toppfarten er økt til 255 km/t. Litt stivere dempere som også gjør bilen litt lavere, litt større felger (20 tommere)med litt lavere profil, og litt større spoilere fram og bak, skal bidra til bedre kjøreegenskaper.

Cupra Ateca Abt får sin debut på Essen Motorshow 1. desember – 9. desember.