Hjem Klassikere Sjelden sjanse for Pick-Up fans!

Sjelden sjanse for Pick-Up fans!

Det er sjelden at konseptbiler havner på private hender, men Ford F-150 Lightning Rod Concept fra 2001 er et unntak. Nå kommer den snart for salg.

Av Vegar Bjørge

En av de råeste pickupene man kunne få tidlig på 2000-tallet var Ford F-150 Lightning, som hadde en Triton V8er på 5,4 liter og 380 hk. Den gjorde 0-100 km/t på 5,1 sekunder. Hvor mye effekt motoren i konseptbilen har, er ikke kjent, men det er kanskje ikke så nøye, for den er ikke godkjent for offentlig vei.

Denne Forden blir en av mange attraksjoner på den kommende Scottsdale-auksjonen hos Barrett-Jackson i januar. De oppgir ingen prisestimat, men i 2012 ble denne bilen solgt hos RM Sothebys for 46 000 dollar i følge Autoblog.

Konseptet er tro mot sin tid, og stilen går mot retro. Innvendig har man rødt skinn og børstet metall. Utvendig er det minimalistisk uten støtfangere, og med tidsriktige ekstralys. Legg også merke til de spesiallagede dekkene, som koster en liten formue når de skal byttes.

Scottsdale er årets største auksjonsuke, og man begynner den 12. januar og holder det gående til 20. januar. Alle store auksjonshus er representert med auksjoner, og alle konkurrerer om å ha de beste objektene. Ford F-150 Lightning Concept blir ikke den dyreste på Scottsdale, men kanskje en av de kuleste?

Foto: Barrett-jackson