BMW 3-serie er på gang og lanseres i mars 2019. Den ble vist fram i Paris tidligere i høst, og selv om de bare viste fram litt ordinære modeller, kommer det mer.

Av Vegar Bjørge

De fleste tror jeg gleder seg stort når BMW kommer med nye modeller. 3-serien er intet unntak, og på bilutstillingen i Paris var den en av stjernene. Snart er det tid for en ny bilutstilling. Denne gangen i Los Angeles, og sannelig tror jeg 3-serien skal få litt oppmerksomhet der også.

I Paris fikk vi høre om 3-seriens 6 forskjellige motoralternativer fra lanseringsdato, som er en gang i mars. Blant de alternativene fantes det ingen M-versjoner, men vi vet jo at de kommer, og det er M340i xDrive Sedan som står klar i Los Angeles.

Motoren er helt ny i M340i xDrive. 3 literen er en høyteknologisk motor som tåler høyt trykk og gir god effekt, samtidig som den holder forbruket nede. 374 hk / 500 nm er effekttallene og forbruket er 0,75 l/mil ved blandet kjøring. Enda mer imponerende er sprinten fra stillestående til 100. Den går unna på 4,4 sekunder. For å nå de nye utslippskravene i Euro 6d-Temp, har man to partikkelfiltrer på den nye motoren. 8-trinns Steptronic sportautomat er standard.

Vektfordelingen er tilnærmet perfekt i nye 3-serien, og tyngdepunktet er så lavt som mulig. Dette bidrar naturligvis til gode kjøreegenskaper. Med bremser, styring, understell, eksosanlegg og differensial fra M-Sport, blir det enda et hakk vassere når du tørr og utfordre bilen på svingete vei eller bane. For en ekstra slant, kan man få adaptive dempere fra M-Sport.

Utvendig har M340i fått en tøffere grill, bikubemønster i luftinntak under grillen, og nye felger i størrelse 18″. Heftigere størrelser kan selvfølgelig bestilles. Bak har lyktene fått en mørkere tone, og doble potter som skal gi grom lyd.

BMW M340i xDrive vises på bilutstillingen i Los Angeles fra den 29. november. Lansering skjer først i USA i juli 2019, og kort tid senere får vi den her i Europa. Det er bare å glede seg.