Den 30. november er det klart for Los Angeles Auto Show, og Mazda vil vise fram sin helt nye Mazda 3. Den skal være starten på en helt ny generasjon med nye modeller.

Av Vegar Bjørge

Mazda 3 har vært med noen år, men står seg fortsatt godt. Neste generasjon ser ut til å få karosserielementer fra nye Mazda CX5. Fronten blir noe skarpere, lyktene smalere og grillen en tanke større. Bakenden ser mer kraftig ut enn på dagens modell. Et videreutviklet Kodo-design med andre ord.

Mazda lover nye SkyActive teknologier som vil bidra til høyere ytelser, og helt sikkert også mindre forbruk. Den nye modellen bygger på en helt ny plattform, og vi kan håpe på noen overraskelser når den avdukes om knappe 3 uker.

Mazda 3 kommer fortsatt i to karosseriformer, combicoupe og sedan. Foreløpig har vi bare fått et teaser-fotografi, men kommer tilbake med mer når Los Angles Motor Show nærmer seg.