En spesiallaget bil for en helt spesiell spion. Det er konseptbilen Audi RSQ e-tron, og den kommer til å vises på kinolerretet høsten 2019.

Av Vegar Bjørge

Det er ikke James Bond, men superspionen Lance Sterling som får gleden av å ratte Audi RSQ e-tron. Det meste av tiden er han bare passasjer i den selvkjørende bilen. Og hva er mer naturlig enn å vise fremtidens bilteknologi i en animert familiefilm?

Samarbeidet mellom Audi og Fox har pågått over en tid, men det er første gangen det har ført til en filmdebut for en Audi-modell. Selvfølgelig er bilen elektrisk og selvkjørende, men den har også kunstig intelligens og transformativ teknologi.

Designet er tøft og man kjenner igjen mye fra Audi sine virkelige modeller. Fronten har dyp og stor grill som vi kjenner igjen fra R-modellene, og dette kan gjerne være neste generasjon R8. Innvendig er Virtuell Cockpit tatt et steg eller tre videre.

Lance Sterling (Will Smith) er en animert spion som har mange likheter til den britiske superspionen. Han har sin egen utstyrsmann i Walter Beckett. Alt går ikke etter planen i filmen Spice in disguise, og når hovedrolleinnehaveren blir gjort om til en fugl, må spionen og hele verden stole på et samarbeid mellom to motpoler.

Kanskje familiefilmen blir en stor suksess neste høst, men det gjenstår å se om Audi RSQ får samme ikonstatus som Aston Martin DB5.