Ford skal elektrifisere 40 modeller innen 2022, og den første kommer snart. Den er helelektrisk og er inspirert av Mustang. Hvorvidt det er en sportsbil, vet vi ennå ikke, men Ford lover sportslige kjøreegenskaper. 

Av Vegar Bjørge

Et bilde er alt vi har av den nye elbilen som Ford kommer med på Paris-salongen senere i høst, men det holder til å se at den får Mustang-lignende baklykter og en rund sporty bakende. Fronten og alt det andre må vi vente på.

Det vi vet er at bilen kommer i 2020 og skal ha en rekkevidde på 480 km. Prøvesmak får vi som nevnt senere i høst i form av et konsept. Vi gjetter på at dette blir en 4-dørs sedancoupe modell som låner mer enn bakenden fra Mustang.

Ford satser 92 milliarder på elektrifisering av bilparken sin, og 40 modeller, hvorav 16 er helelektriske, kommer på markedet innen 2022. Det vil egentlig si at de fleste modeller heretter blir planlagt med elektrisk drift. Alt fra småbiler, familiebiler, Pick-uper og SUVer får elektrisk hjelp, og før vi vet ordet av det, kjører vi også elektrisk Mustang.

Ford Team Edison har fått oppdraget med å gjennomføre elektrifisering av Fords bilpark så smidig som mulig. Ford ser til Norge og hva slags erfaringer og utfordringer vi har med den sterkt økende bruken av elbil her til lands.

– Vi er 100 prosent fokusert på ikke bare å levere biler som kundene vil elske, men også bidra til å bygge opp en infrastruktur slik at våre elektriske biler fungerer sømløst med nye digitale løsninger kundene forventer, sier direktør for global produktutvikling i Ford Team Edison, Darren Palmer.

Det er mye spenning på gang hos Ford, og bli ikke overrasket om de har showtopperen på årets bilsalong i Paris.