Renault kaster seg på coupe-crossover trenden med nye Arkana, og selv om det er en showcar, så skal den produseres fra 2019. At den vises på Moskva International Auto Show er ingen tilfeldighet. Det er nemlig russerne som får den først. 

Av Vegar Bjørge

Den ser bra ut, og den ser produksjonsklar ut. Derfor kan vi regne med at produksjonsmodellen blir veldig lik den utstilte bilen.

Den har en form som er en del lik BMW X4 og Mercedes GLC Coupe, uten at det for den del er kopi. Fronten har familiegrillen og full led lyssignatur som vi kjenner igjen fra andre Renault-modeller. Store hjul (19 tommere), ekstra plastikkskjermer og høy bakkeklaring er et must, brede hofter gjør den tøff, og bakparten med doble eksospotter i aluminium runder av den dynamiske designen. Baklyktene har også fått tydelig Renault-signatur.

Russland er viktig for Renault, og i 2017 solgte de 448 000 biler i landet, og hadde en markedsandel på 28 %. Det er imponerende tall. Renault vil i 2022 selge 5 millioner biler over hele verden, og da skal Russland bli det største markedet for Renault. Nå er Russland nummer to etter hjemmemarkedet Frankrike.

Det er  derfor forståelig at Arkana blir introdusert på det russiske markedet først. Den kommer ut til russiske kunder i løpet av 2019, mens andre markeder får den senere.