Hjem Nyheter Infiniti Prototype 10

Infiniti Prototype 10

Om fremtiden er elektrisk og takløs, kan den kanskje se slik ut. Infiniti Prototype 10 er sportslig, vakker og klassisk. Infiniti lover at den elektriske framtiden skal være morsom.

Av Vegar Bjørge

Fra 2021 skal alle Infinitis modeller ha elektrifisert drivlinje, og de lover superb kjøreglede, mye power og lang rekkevidde. Om det kommer en modell som Prototype 10, sier de lite om, men designspråket er spennende og fortsetter på prototype 9 prosjektet som ble vist på Peeble Beach i fjor. Derfor var det logisk at Prototype 10 også fikk sin debut på samme sted.

Prototype 9 skulle være en hyllest til 1940-talls raceren, mens Prototype 10 skal være en moderne tolkning av de første California-speedsterne. Designet er spennende for det er første bilen som blir designet av Karim Habib, den nye lederen av Infintis design team. Den skal ha elementer som kommer på fremtidige produksjonsmodeller, og formen er et samarbeid mellom team fra Japan, Storbritania og USA.

Karim Habib kan forteller hvor begeistret de er over den elektriske tidsepoken vi nå er inne i, og mener at Prototype 10 viser hvordan man kan se bakover for å gå framover. Designerne har jobbet hardt, for å få fram ikoniske og stemningsfulle linjer fra fortiden i Prototype 10. De har lykkes godt, og at denne ble en stjerne på Peeble Beach, er lett å forstå.