Om du vil ha en stor varebil, men ønsker å kjøre utslippsfritt, kan Volkswagen snart levere e-Crafter til norske kunder. 

Av Vegar Bjørge

Prisene er klare for nye e-Crafter, selv om den ikke får sin debut før i september på IAA-messen i Hannover. 630 000 kroner eks. mva. blir prisen, og da får man standardutstyr til en verdi av 53 000 kroner.

Det som foreløpig gjelder, er karosserivarianten L3H3 med høyt tak og totalvekt på 3,5 tonn og nyttelast på ca 950 kg, men andre utgaver vil følge etterhvert.

Batteripakken på 36 KWh er den samme som finnes i e-Golf, og dermed blir rekkevidden noe begrenset i den store kassebilen. 160 km skal du kunne kjøre mellom ladinger etter NEDC-målemetoden. Regenerering av bremsekraft vil alltid være på høyeste nivå i e-Crafter, mens man kan velge nivå på e-Golf.

Batteripakken ligger ganske så midt i bilen, under vareromsgulvet, for å gi best mulig vektfordeling. Ladekontakten er plassert der man finner dieselpåfyllingen på vanlige Crafter. Lading opp til 80 % kan gjøres unna på 45 minutter ved 40 KW-hurtiglading.

e-Crafter er godt utstyrt, og inkludert i prisen er blant annet LED hovedlys, Discover Media Navigasjon, Lane Assist, Komfort Plus førersete, Parkeringssensorer og ryggekamera.

Du kan bestille din e-Crafter i løpet av september.