Hjem Nyheter Opel viser fremtidens ansikt

Opel viser fremtidens ansikt

Det er nå ett år siden Opel ble kjøpt av PSA-gruppen, og hva er da mer naturlig enn å vise frem neste konseptbil, som også er viktig fordi den viser fremtidens Opel-ansikt. 

AV Vegar Bjørge

Det ser lovende ut, selv om vi bare får en liten smakebit. Opel GT X Experimental skal komme i løpet av året, og gir oss et hint om fremtidens Opel. Etter at Opel er i PSA-gruppen sitt eierskap, er identitet kanskje viktigere enn noen gang, og Michael Lohscheller, CEO for Opel, påpeker dette:

» Vi trenger og følge vårt varemerkes verdi i alt vi gjør. Dette er gjeldene fra konsept og til ferdig produkt, og er viktig i vår PACE! plan. Identiteten av vårt varemerke er vår framtid. Derfor har våre design- og ingeniørteam fått i oppdrag og visualisere disse verdiene i en konseptbil. Opel GT X Experimental er resultatet, og den vil debutere i løpet av dette året.»

Opel GT X Experimental blir den første bilen som viser hvordan Opel sine personbiler skal se ut fra midten av 2020 og utover. Opel følger den nye «Opel Compass», som tydeliggjør frontdesignet og skal gjøre at Opel er lett gjenkjennelig. Fokuset for «Opel Compass» er to akser, den ene går over panseret, mens den andre går gjennom lyktene, og de møtes i Blitz-emblemet i grillen.

Konseptbilen viser også for første gang Opel «Vizor». Opel «Vizor» ser ut som visiret på en motorsykkelhjelm og rammer inn lyktene, radarer, sensorer for førerassistentsystemene og Opel-merket. Er det smak av 70-tallets Opel i denne innrammingen?

Det blir noen spennende år for Opel, og nå får vi se hvordan PSA ønsker at Opel skal utvikle seg. Vi får håpe at Opel fortsatt forblir et merke som stikker seg litt ut, og at vi i framtiden får se spreke modeller, og ikke bare kule konseptbiler.