Hjem Nyheter Microlino klar for produksjon!

Microlino klar for produksjon!

Microlino EV har vært på planleggingsstadiet noen år, og nå er den EU-godkjent og klar for produksjon. Flere tusen er på venteliste, og de første bilene skal leveres allerede i 2019.

Av Vegar Bjørge

Micro heter selskapet som lager Microlino, og har spesialisert seg på å lage kule sparkesykler og scootere med og uten motor, og for alle aldersgrupper.

Microlino EV kommer med batterier på 8 kWh eller 14,4 kWh. Rekkevidden er 120 km eller 215 km. Ladetiden opp til 80 % av batterikapasiteten skal ta fra 1 – 6 timer alt etter hva slags lader du bruker. Toppfarten er begrenset til 90 km/t, og den akselererer til 50 km/t i løpet av 5 sekunder. Den har plass til to og veier 450 kg.

Microline er litt større enn Isetta, men likevel tro mot sitt opphav. Lengden er 243,5 cm, bredden 150 cm og høyden 145,9 cm. I tillegg til to personer, får man plass til 370 liter med bagasje. Det er ganske imponerende.

Hele tanken bak Microline EV er å skape et urbant kjøretøy som passer for travle hverdager, like ofte som fritid og sport. Derfor har også fargene bilen kommer i fått navn etter store byer, som for eksempel London Grey, Barcelona Brown, Milano Red og Zurich Blue. Det er mulig å velge mellom 8 forskjellige farger. Den sperkeste er er kanskje Amsterdam Orange.

Prisen for Microline EV er 12 000 Euro før avgifter. Bilen skal bygges hos Tazzari i Italia. Kanskje vi kan håpe på at noen finner veien til Norge?

Foto: Microlino