Hjem Nyheter Nye Volvo S60 lover mer sport

Nye Volvo S60 lover mer sport

New Volvo S60 Inscription

Volvo markerte innvielsen av sin første fabrikk i USA med visning av nye S60. Den er spesielt rettet mot USA og Kina, men lokker med hybrid og sport i Norge.

Av David K Andersen

Etter de siste års enorme investeringer i nye modeller, går Volvo så det suser. Rekorder settes stadig vekk, og satsingen fortsetter. Denne gangen dreier det seg om sedan-utgaven av V60, altså S60.

Markedene for denne type sedaner er ikke lenger hva de var, hverken i Europa eller Norge, så Volvo forventer at USA og Kina blir de største på S60. Men den lokker oss likefullt med et par viktige detaljer.

Den ene gjelder såklart drivlinjen. Ikke bare kommer det en T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid (puh), det kommer også en litt snillere T6-hybrid. Førstnevnte får 390 hestekrefter (men med mulighet for Polestar-oppgradering til 404), og T6 340.

Diesel blir for første gang på lenge i en Volvo ikke tilgjengelig i det hele tatt, men T5 bensin med forhjulsdrift, kommer fra starten av.

Den andre tingen, er at Volvo lover sportslig tilnærming. Dette skal være modellen for deg som liker å kjøre bil, dynamisk og engasjerende.

For oss her på Bil og Motorbloggen, er akkurat det punktet svært spennende. Med 90-serien og XC60, har Volvo så langt med sine nye modeller vist at de er på topp når det kommer til komfort, luksus, design, sikkerhet og en del andre ting, mens det dynamiske har kommet litt i andre rekke. Nye S60 kan imidlertid friste de av oss som virkelig liker å kjøre bil, om den leverer som Volvo lover.

Ja, og så var det designen da. For denne bilen ser virkelig bra ut. Vi liker S90 også vi altså, men denne har noe i både proporsjoner og detaljer vi liker enda bedre. Som en slags perfeksjonert S90. Fra bildene å dømme, er nemlig nye S60 både stilig og tøff, og den vekker interesse for å sette seg inn i førersetet og kjøre.

Vi gleder oss til å følge denne bilen videre!

Her er alle bildene Volvo har sluppet i forbindelse med første visning: