En virkelig tungvekter skal krangle seg oppover svingene mot toppen av Pikes Peak, og forhåpentligvis gjøre det på en tid som imponerer. 

Av Vegar Bjørge

Det er tydelig at Bentley ønsker å markedsføre sin nye SUV Bentayga som sportslig. Derfor har de preparert et eksemplar for verdens råeste bakkeløp.

Asfalten opp Pikes Peak er krevende, og særlig når man har masse vekt og dra på. Bentley har tatt vekk 300 kg fra interiøret, noe som er et ganske greit bevis på hvor luksuriøs en standard Bentayga er. Alt er innenfor reglene, for Bentley håper at Bentayga kan bli den raskeste serieproduserte SUVen opp de 156 svingene mot toppen.

Derfor er det aller meste av bilen standard. Motoren er en W12 på 608 hk, og et 48V mild hybrid system som skal være perfekt for oppgaven opp Pikes Peak. Hybridsystemet lagrer litt power ved oppbremsing, og det blir det nok en del av i løpet av den nær 20 km lange løypa.

Adaptiv luftfjæring og eksosanlegg fra Akrapovic er også viktige ingredienser for å nå målet. Bak rattet sitter Rhys Millen, som har vunnet bakkeløpet to ganger.

«Våre forberedelser for løpet har vært ekstremt grundige, og våre ingeniører hos Bentley Motorsport har laget en bil som demonstrerer Bentayga’s iboende potensial fult ut. Det er nå opp til Rhys å kjøre best mulig opp bakken – og ut i fra hva han har gjort på trening, har vi stor tiltro til at han kan klare det. Eneste faktoren vi ikke rår over er været, men vi håper på en skyfri søndag morgen» sier Brian Gush, Direktør for Bentley Motorsport.

Karosseriet har fått en spesiell Radium Satingrønn farge i tillegg til noen karbondeler i front og på toppen av bakluka. Løpet går på søndag, og er selvfølgelig fullstappet med masse kule biler. Bør ses!!