Skoda Sunroq er resultatet etter at studenter ved Skoda Secondary Vocational School er ferdig med sin studentoppgave. Vellykket? Det er ihvertfall spesielt.

Av Vegar Bjørge

Flere har laget cabriolet av SUV-modeller. Både Range Rover og Nissan har kommet med utgaver som ser mer eller mindre vellykket ut. Likevel har Skoda Sunroq noe disse to ikke har. Dører bak. Det letter for baksetepassasjererne, og plutselig har man en praktisk cabriolet som tar deg og familien hele veien til hytta på fjellet.

Denne cabrioleten blir ikke masseprodusert, men kommer til å bare forbli slik denne er. Det er en såkalt «one off», slik som også cabriole-utgaven av Nissan Leaf, som vi omtalte for noen dager siden. Likevel er det ingen tvil om at takløse biler er in om dagen, og Skoda har nok det i tankene i en elektrifisert fremtid. Jeg tviler likevel på om det blir på basisen av Skoda Karoq.

23 elever har vært med på utviklingen av Sunroq, og de har tatt hånd om alt fra teknikk og design til markedsføring av ideene rundt bilen. Som rådgivere har fabrikkens eksperter vært, og de har gitt råd om hva som er gjennomførbart og hva som må forbli på tegnebordet. Ganske mye slapp igjennom, og studentene har fått laget bilen slik de stort sett ønsket.

Utvendig er bakparten det som ser mest merkelig ut. Likevel er det godt gjort å få en SUV til å se bra ut som cabriolet. Det har de lykkes med. Interiøret er lekkert i hvitt og rødt med tøffe detaljer. Stolene er spesiallagt til modellen, slik også midtkonsollen og dashbordet er. Vi gratulerer elevene hos Skoda med et vellykket resultat, og håper vi i nær fremtid ser en cabriolet fra Skoda.