Hjem Nyheter Nissan Rogue kler seg i Star Wars-drakt

Nissan Rogue kler seg i Star Wars-drakt

De blir litt tamme, både Qashqai og X-Trail, ved siden av den amerikansk produserte Rogue. Når Rogue i tillegg tar på seg sin Star Wars-drakt, er det ingen tvil om hvem som er høvdingen i Nissan-leiren!

Av Vegar Bjørge

Det er klart for en ny Star Wars-film, «Solo: A Star Wars story», og dermed har Nissan kjøpt nye klær til den populære SUVen Rogue. Den ble ikke mindre tøff etter en tur i prøverommet.

Det er Millennium Falcon, hovedpersonen Han Solo sitt romskip, som har stått modell for Rogue i sin hittil tøffeste kostyme. Nissan har ikke laget bilen alene, men fått god hjelp av designere hos Lucas film og animasjonseksepertene hos ILM.

Det er tredje bilen Nissan bygger på temaet Star Wars, og denne modellen får både utvendig og innvendig Star Wars look, og dermed er den nok ikke veldig kjørbar på vanlig vei. Knapper, lys og lyd skal gi assosiasjoner til romskipet, og frontruta er som tatt rett ut av Millennium Falcon. Utblåsene bak kan både steike loff og biff, samtidig.

Nissan peker på at de bruker noe av dagens teknologi i bilen, slik som ProPILOT assist. Musikkanlegget fra BOSE med imponerende 1500 watt, gir lyd både innvendig og utvendig. Men det aller viktigste med bilen, er ikke å vise frem all teknikk, men å skape blest rundt merket Nissan.

Selvfølgelig er dette «one off», som kommer til å stå på et bilmuseum i all framtid.

Foto: Nissan