Det store GTI-treffet ved Lake Wörthersee er godt i gang, og der viste Volkswagen opp den hotte GTI TCR. Dette er gateversjonen av løpsbilen og Volkswagen ønsker å starte produksjon allerede i år.  

Av Vegar Bjørge

Likevel kaller Volkswagen denne Golfen for et konsept, men det er altså slik den kommer til å se ut når den kommer i butikken. Ikke forvent at den står utstilt hos din lokale forhandler, selv om kanskje noen få eksemplarer finner veien hit til oss.

290 hk / 370 nm og en toppfart på 264 km/t gjør at dette blir den raskeste Golfen som nå kan kjøpes fra Volkswagen. Det er et stykke fra den opprinnelige GTI-versjonen som kom i mars 1975. 180 hester forskjell, men likevel er MK1 av Golf GTI like ettertraktet som GTI TCR.

Det er også grunnen til at så mange fans finner veien til Lake Wörthersee denne helgen, og Volkswagen har de siste årene kommet med noen spesialmodeller for fansen.

TCR er løpsbilen til Golf, og det er denne versjonen som nå kommer som gatebil. Gatebilen får mindre vinger, ikke fullt så store luftinntak og komfortpreget interiør. 7-trinns DSG og differensialbrems fører kraften fra motoren til framhjulene.

Golf GTI TCR er mer banetilpasset enn vanlige GTI. Den har fått bedre kjøling til motoren, større bremseskiver og titan eksosanlegg fra Akrapovic. For de som ønsker finnes en tilleggspakke som løfter toppfarten fra 250 km/t til 264 km/t. Den er da også 20 mm senket og har adaptivt chassis med stillbare dempere. Standard er 18″ Belvedere aluminiumsfelger.

Forrige artikkelRolls-Royce Cullinan tar deg hvor du vil
Neste artikkelPrøvekjøring: Ford Fiesta ST