Hjem Nyheter En spesiell Mini for en spesiell anledning

En spesiell Mini for en spesiell anledning

Det mest engelske av de engelske bilmerkene må selvfølgelig dras fram ved store anledninger. Nå er det snart kongelig bryllup i England, og da kommer også en spesiell versjon av Mini. 

Av Vegar Bjørge

Den 19. mai gifter prins Harry seg med sin Meghan Markle, og Mini lager et spesielt eksemplar av den ikoniske Mini 3-dørs. Denne bilen blir det bare en av, og den blir gitt bort til en veldighets organisasjon som de selv har valgt.

«Som et britisk ikonisk merkevare med nesten 60 års historie i England, er vi glade for at vi kan markere det konglige bryllupet  med denne spesielle gaven» sier Oliver Heimler, Sjef for Mini Design.
«Designteamet vårt har laget en one-off Mini Hatchback for anledningen. Den spesielle grafikken på taket, kombinert med personaliserte detaljer i 3D-print og broderier i interiøret, gjør denne Minien til noe spesielt», fortsetter han.

Bilen er lakkert i krystallhvit med sølvblå fartsstriper. MINI-merket er i krom, og grill, dørhåndtak og lister rundt lykter foran og bak har fått et blåsort innslag i kromen. Felgene har også fått en spesiell design med innslag av mørke blå matt metalikk farge. Alt for å gjøre at bilen skiller seg ut fra øvrige MINI-utgaver.

Taket vekker selvfølgelig ekstra oppmerksomhet, med sin finnish i forskjellige farger. Det er håndmalt i flere lag, og har elementer fra både det engelske og amerikanske flagget.

3D-print har blitt brukt for å få spesialtilpassede dekaler, slik alle kunder hos Mini nå kan gjøre. Dette har de også gjort med detaljer innvendig. Her blir forøvrig de nygifte møtt med en liten velkomsthilsen i grusen når de åpner døren. Som eneste MINI projekteres «Just Married» i døråpningen.

Setene er kledd i satelittgrått skinn. Detaljer i krom, er også her tilført et snitt av blåsort lakk. Interiøret er spesiallaget for denne bilen.

Det er Children`s HIV Associoation (CHIVA) som får bilen, og de auksjonerer den bort en gang etter bryluppet. Man må regne med at dette blir en av verdens dyreste Mini når den kommer på markedet om kort tid. Gledelig er det da at pengene går til et godt formål.