Grønt er skjønt, og Brabham BT62 er intet unntak. LeMans er drømmen, og 70 biler bygges for og bidra til at drømmen kan bli virklighet. Prisen er rundt 1,4 millioner dollar….

Av Vegar Bjørge

700 hk på 970 kg låter brutalt. Brabham BT62 er en banebil, ikke bygd for å registreres. Dermed kan også en del utstyr utelukkes, og vekt blir det ultimate temaet. Midtmotor hjelper på vektbalansen, og selv V8 motoren på 5,4 liter er av det lette slaget.

Her handler alt om racing, og alle små detaljer på karosseriet har som oppgave og gi best mulig grep. Bilens aerodynamikk gir et marktrykk på 1200 kg. Bremsene er av racingtypen, med store skiver i karbon. Hjulene er 18″ store og har banedekk fra Michelin.

Innvendig er det seter og dashbord av karbon, 6-punkts sikkerhetsbelter og avtagbart ratt.

Planen er å selge 70 av Brabham BT62, og de første 35 markerer Brabhams 35 seirer i formel 1. Derfor har fotobilen samme farger som Brabham BT19, som vant det franske grand prix i 1966.

Foto: Brabham