Venucia er et brand fra Dongfeng Nissan, og nå viser de et spennende konsept. En stor SUV med drag av suksess. Stor grill, store hjul, form som en boks uten at den er firkanta. Har vi sett det før? 

Av Vegar Bjørge

I sideprofil minner den mistenkelig mye på en viss engelskmann, uten at det er blåkopi. Det vannrette panseret og lufting bak forskjermen forsterker inntrykket av engelsk overklasse. Men Venucia er kinesisk.

Det er også Kina som har vært markedet for Venucia. En av modellene de har tilbudt der er Venucia e30, som er en Nissan Leaf av første generasjon. En annen modell som produseres under navnet Venucia T70, er Nissan Quashqai med kinesisk vri.

Ser man på dagens modeller fra Venucia, så må man si at konseptbilen som vises i Beijing i disse dager, ser fantastisk bra ut. Man må likevel regne med at den forblir i Asia, også om den skulle komme som produksjonsmodell.

Uansett er «The X» framtid, men hva slags framtid får vi vite lite om. Hva den har under den store fronten (elmotor?), om den har firehjulsdrift (det ser slik ut), eller hvordan interiøret ser ut (har den ratt?), er ikke kjent.