Hjem Nyheter Bentley kommer med helt ny bil til årets GT Endurance Cup

Bentley kommer med helt ny bil til årets GT Endurance Cup

Motorsport er morsomt og spennende. GT3 racing er ikke noe unntak, og mange av bilprodusentene stiller opp med det grommeste de har. Audi, BMW, Jaguar, Ferrari, Porsche, Lexus, Nissan, Lamborghini, McLaren, Aston Martin, Mercedes og Bentley er alle med, og en slik omfattende liste forteller hvor attraktiv slik racing har blitt. 

Av Vegar Bjørge

GT3-bilene er ganske lette å kjenne igjen, og derfor er det også en populær form for bilsport. Her kan du lett se hvilken modell som går fortest, og kanskje du også har sett noe i nærheten av lik bil på parkeringsplassen. GT3 har et regelverk som gjør at bilene må være gateproduserte modeller bygget i et antall av 100 biler i løpet av siste kalenderår. Selvfølgelig blir en god del forandret for å få bilene til å gå fortest mulig på bane.

Bentley vant sist sesong med Bentley Continental GT3, og nå skal de forsvare tittelen med en ny bil. Dette blir generasjon to av Continental GT3, og vi må jo si at Bentley er en av de råere modellene ute på banen. De debuterer med ny bil til sesongens andre runde, som går denne helgen på Monza.

Konkurransen fra Jaguar, Audi, Aston Martin, Ferrari, BMW, Mercedes, McLaren, Porsche og Lamborghini blir tøff, og det er Audi som har startet best, men det er mange løp igjen, så mye kan skje.

Bentley stiller med to nye Continental GT3 til start på Monza og førerne er Guy Smith, Steven Kane og Jules Gounon i bil nr 7, og Andy Soucek, Maxime Soulet og Vincent Abril i bil nr 8.

Løpene kan du se live på www.blancpain-gt-series.com

Foto: Bentley