Playstation skaper virkelighet, og vi har sett det før. Bilprodusenter som lager konsepter som kun er tiltenkt spillkonsoller. Den her gangen blir fantasi heldigvis gjort om til virkelighet, og en av Audis kuleste konsepter, skal nå bli taxi…..

Av Vegar Bjørge

Bilspill på Playstation er morsomt, både for store og små, og etter at bilsumulator-spillene har kommet, er det mange bilprodusenter som blir eksponert for mye god reklame i nær virkelighet for barn, unge og voksne. Disse bilspillene er viktige for å skape interesse, og derfor har bilprodusentene kommet med en del modeller kun for spillkonsoller.

Audi e-tron Gran Turismo er en slik modell. Den har blitt testet av flere tenåringer, og få tallet av de har førerkort. Likevel er de mer enn kyndige nok til å fortelle hvordan bilen oppfører seg. En del av de har også vraket en e-tron Gran Turismo eller to, uten at dette går utover produsentene eller andre involverte.

Virtuelle modeller er litt mer radikale enn produksjonsmodeller, og formgivningen går ofte utenpå det meste. Slik er det også med Audi e-tron Gran Turismo. Med heftig bakvinge, svulstige former og en ekstrem lav frontleppe, tar Audi formene fra e-tron et steg videre. Nå skal bilen bli virkelighet og fungere som taxi…..

Debuten skjer i dag på gateløpet i Roma, og spesielt inviterte gjester hos Audi og demmes samarbeidspartner har muligheter til å få seg en tur rundt banen i passasjersetet på denne racerbilen. Dette er den første bilen som har blitt bygget fra Virtuell virkelighet, og som nå kan kjøres på ekte racebaner. Da er det bare å håpe på at man blir en av de spesielt inviterte, så kanskje man kan få sjansen til å ake den nye Audi Taxien.