Rimac_Two er modell nummer to som kommer fra denne superbilprodusenten fra Kroatia. Rimac Concept One har 1224 hk og 1600 nm, gjør 0-100 på 2,5 sekunder og toppfart på 255 km/t. Rimac_Two topper dette og sprinten til 100 kappes med et halvt sekund, opp til 160 km/t bruker den 4,3 sekunder og toppfarten er utrolige 413 km/t.

Takket være aktiv aerodynamikk har man fått til slike prestasjoner, og både panser, front splitter, luftbrems og diffusor er aktive og hjelper bilen, enten til maks marktrykk, eller maks bremsing.

Rimac_Two er bygget for racerbanen, og man kan få lastet inn forskjellige racerbaner i infotainmentsystemet via «Driving Coach»-funksjonen. Den tilbyr hjelp til å finne riktig racinglinje, bremsepunkter og styringsinformasjon. På banen får du også hjelp av et All Wheel Torque Vectoring system for best mulig veigrep.

Den ble vist på Geneve for noen uker siden, og er snart utsolgt i følge Rimac. Prisen er 1,5 mill pund eller 16,5 mill kroner, og de fleste kunder legger på ekstra utstyr for over 5 mill kroner.

Bilene leveres 2020 og da får kjøperen en superbil med fire elmotorer, en i hvert hjul, på tilsammen 1914 hk og 2300 nm. Batteriet er på 120 kWh og skal ha en rekkevidde på 650 km. Mest sannsynlig på sparekjøring, men skal du ha en slik bil, må du som sagt raske på.

Av Vegar Bjørge
Foto:Rimac